Psihoterapia pentru cuplu şi familie

 

Viață în cuplu poate fi frumoasă și te poţi bucura de acest context, dacă știi cum să gestionezi nemulțumirile, conflictele și frustrările, astfel încât, parenerii să ajungă împreună la un numitor comun.

 

Se întâmplă adesea ca doar unul dintre parteneri să resimtă că are o problemă și să se confrunte în mod intens cu aceasta ajungând într-un impas personal, cu toate că primeşte susținere totală din partea celuilalt.

 

Terapia de cuplu poate fi una din resursele principale în renegocierea “contractului” relațional, indiferent că sunteți căsătoriți sau nu. Vă ajută să vă redescoperiți pe voi înșivă ca persoane, ca indivizi într-o relaţie de cuplu și ca resurse proprii, foarte importante în dobândirea binelui comun.

 

Sau se poate să fiţi în situaţia unui cuplu care se confruntă cu apariţia unui copil şi nu ştiţi cum să gestionaţi schimbările de rol, obolseala, noi provocări apărute în rutina zilnică.

 

Poți apela la psihoterapie atunci când familia trece prin schimbare şi nu știți sau nu reușiți, ca părinți, să aveți relații bune, sănătoase cu copiii voștri. Se prea poate să considerați că unul dintre voi e prea mult implicat, iar celălalt prea puțin. Pot să apară certurile între părinți sau un dezechilibru legat de o adicţie. De asemenea, poate fi vorba despre o problemă cu copilul care a devenit delăsător cu şcoala sau adolescentă care trece printr-o perioadă dificilă şi vă provoacă pe toţi sau pur şi simplu despre un bebe care are nevoie de pre multă atenţie din partea unuia dintre părinţi.

 

Mai devreme sau mai târziu toate familiile se confruntă cu probleme, depinde de membrii lor cum şi dacă le rezolvă.

 

Terapia de familie vă ajută la redirecţionarea către propria persoană şi funcţionează ca un ajutor, în primul rând personal şi, apoi, pentru întreaga familie. Psihoterapia de familie vă ajută să interacţionaţi corect şi poate uneori diferit de cum sunteţi obişnuit. Practic, va determina o nouă dinamică în viaţa personală, un nou mod de a interfera și consuma energia, o relaționare sănătoasă și asumată pentru fiecare membru al familiei.

 

Poți alege să participi la ședințe de psihoterapie, singur sau cu unul dintre membrii familiei, în cabinetul terapeutului sau online.