Mentorat în cadrul Hubvantage

Valentina Şimon, psihoterapeut sistemic pentru cuplu şi familie:
Doresc să împărtăşesc o nouă bucurie de-a mea. Sunt parte a unui program de mentorat în domeniul sănătăţii emoţionale, în cadrul Hubvantage. Scopul programului este să se creeze o comunitate de inovatori în domeniul sănătăţii. Astfel, voi oferi câteva sesiuni de mentorat echipei Psyne, care se axează, în studiul său, pe ascendenţă mentală.
Conceptul are la bază înţelegerea unor informații despre istoricul de sănătate mintală al familiei de origine (orice afecțiuni, boli sau tulburări de sănătate mintală) care ar fi putut afecta membrii familiei.
De asemenea, în final programul va permite vizualizarea și explorarea acestor informații într-un mod care să ajute la înţelegerea propriei sănătăţi emoţionale. În plus, înțelegerea istoricului de sănătate mintală al propriei familii poate contribui şi la reducerea stigmatizării în jurul problemelor de sănătate mintală și la creșterea gradului de conștientizare și empatie față de alte persoane care se confruntă cu provocări similare.
Printre obiectivele acestui program-proiect se numără și conectarea fondatorilor, investitorilor și medicilor pentru dezvoltarea de produse și servicii eficiente și necesare evoluției medicale și de sănătate, asigurarea vizibilității inovării în domeniul sănătății, crearea unui spațiu și a unei structuri solide pentru fondatorii de startup-uri din acest domeniu.

 

Aceast program de mentorat se potriveşte foarte mult cu preocupările mele deoarece, la şedinţele de psihoterapie din cabinet lucrez cu conceptul numit GENOGRAMĂ. Pornind de la starea de zi cu zi a unei persoane, până la aspecte psihoafective profunde, precum depresie, atacuri de panică, anxietate şi conflicte relaționale. Adică, pornind de la starea ta, construiești Genograma ca, mai apoi, această să ajute în procesul de înţelegere a propiului istoric afectiv, ca un “dosar medical”, care devine şi instrument de explorare.
Hubvantage este un program care a început în 2022 ca activitate pilot pentru un număr de fondatori de startup-uri orientate pe domeniul sănătății, selectați în parteneriat cu Freshblood HealthTech, compania Activize și Centrul de Inovare în Sănătate HIVE al UBB, cu sprijinul institutiei EIT Health şi cu intenția de a extinde programul de inovare în sănătate, în mai multe țări din Europa de Est.